Menu

De feiten van Gilles

Onze geselecteerde rassen:

  • Verbeterd roodbont
  • Belgische wit-blauwe
  • Blonde D'aqautaine
  • Pimontese


Een greep uit onze (Hollandse) uitgeselecteerde veehouderijen:

  • Aad en Addy Kool, fokt en mest al zijn eigen dieren af, Strijen
  • Sjaak v/d Geest, Zoeterwoude
  • Erik Bakker, Oterleek
  • Jan en Jan Willem Spronk, Zoetermeer
  • Piet Ottens, Hippolytushoef
  • Ferdinand v/d Brink, Harskamp
  • Brandenbarg, Toldijk
  • Cor Nelis, Schermer
  • Paul van Driessen, Hoek
  • Jongmans, Klundert
  • Maarten Fransen, Zeewolde
  • Ard Pijper, Hensbroek

Deze bedrijven voldoen allen aan een hoge graad in dierenwelzijn. Op afspraak kunt u deze bedrijven bezoeken.


De basis voor alle dieren

  • Minimaal 4 m2 hokken, dusdanig ingericht dat de dieren zich niet kunnen verwonden
  • Altijd toegang tot liggedeelte
  • Dichte vloer met stro, houtkrullen of rubber
  • Lichtniveau is minimaal 50 LUX op vloerniveau, stal zelf minimaal 150 LUX
  • De koeien zijn minimaal 7 maanden per jaar buiten
  • Stieren blijven na de zoogperiode van ongeveer 6 maanden permanent op stal met voldoende daglicht in groepshuisvesting
  • Beperkte transportduur: alle dieren komen uit Nederland

Onze inkoper bepaalt van alle dieren of ze slachtrijp zijn en geschikt zijn voor ons bedrijf.


Gebruik antibiotica

  • Alleen bij ziekte
  • Altijd in overleg met een erkende dierenarts
  • Ten alle tijde wordt de wachttijd aangehouden die hiervoor geldt
  • Ons vlees is dus vrij van antibiotica of ander residue


Voer

  • Diversiteit is het sleutelwoord
  • Menu van aardappel, graan, mais, bietenpulp, hooi
  • Altijd schoon drinkwater
  • Zeer bepalend voor de smaak


Levensnummer

  • Zijn gecombineerd in ons partijnummer, aanwezig op elke verpakking die ons pand verlaat
  • Bij vragen kunnen we exact vertellen:
    • Welk rund
    • Welke boer
    • Welke transporteur
    • Tijdstip aankomst slachthuis
    • Tijdstip geslacht en hangend in koelcel
    • Tijd en datum verwerkt
    • Welke mensen eraan hebben gewerkt
    • Welk verpakkingsmateriaal is gebruikt
    • Tijdstip aflevering slagers
    • Datum en tijdstip bij inwegen voor klant (bij de slager)


Transport

  • We werken met gecertificeerd veetransport; o.a. Schuit Veetransport te Spanbroek
  • Alle vervoerders en veehandelaren die vervoeren zijn in bezit van het Getuigschrift Veetransport


Personeel

  • Alle medewerkers hebben een diploma voor dierenwelzijn
  • Alle medewerkers hebben een opleiding gevolgd bij de SVO (Slagers Vak Opleiding)